Skip to main content

Kinderkamers

De kinderkamer is een belangrijke kamer in huis. Kinderen brengen veel tijd door in deze kamer, niet alleen ‘s nachts maar ook overdag. Het is belangrijk dat het hun eigen plekje wordt waar ze fijn kunnen spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Kleur is ook bij de kinderkamer inrichting een belangrijk aspect om op te letten. Net als bij de slaapkamer is het ook in de kinderkamer niet aan te raden om een muur knalrood te verven. Lichte, zachte kleuren werken rustgevend, terwijl de kleur geel juist een vrolijk efffect heeft.

Verder kun je natuurlijk gaan voor een blauwe jongenskamer of voor een roze meisjeskamer. Maar er zijn nog zoveel meer leuke verfkleuren, wij geven je volop kinderkamer inspiratie. Ook voor ideeen voor behang en kinderkamer decoratie ben je hier aan het juiste adres.

Het is ook verstandig om bij het kiezen van materialen te kijken naar de mate waarin deze makkelijk schoon te maken zijn. Vloerbedekking is vlekgevoelig, terwijl Marmoleum of laminaat juist goed te reinigen zijn.

In verf zitten metalen, die bij doorsnee gebruik geen kwaad kunnen, maar kinderen hebben nogal eens de neiging om met hun mond aan hun stoeltje te knagen. Het veiligst is het dan ook om kinderveilige verf te gebruiken.

Kleur is van invloed op de sfeer die de kinderkamer uitstraalt en een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het verven van de kinderkamer. Maar het is niet altijd even makkelijk om te bepalen welke kleur je precies moet kiezen. Daarom geven wij je kleurinspiratie en ideeën voor de kinderkamer inrichting.

BT12 antwerpen1 002