Skip to main content

Kantoren

 

Ben je aan het twijfelen over de juiste kleur voor je bureau of moet je kleuren kiezen voor een nieuwzakenkantoor. Deze inspirerende kleuren verhogen alvast de productiviteit, zowel thuis als op kantoor.

De juiste kleuren kiezen

Werk jij veel van thuis uit? Dan heb je het vast al gemerkt: met al die afleidingen die zich in en om je huis voordoen, is het verdomd moeilijk om je te concentreren. Zorg er dus voor dat de ruimte uitnodigt tot werken. Besteed daarom voldoende tijd aan het kiezen van de juiste kleuren voor de muren. Onderzoek heeft immers aangetoond dat bepaalde kleuren je écht afleiden van je werk, terwijl andere net inspirerend werken en je productiviteit boosten!

Elk beroep zijn kleur!

Kies de juiste kleur in functie van je job. Blauw werkt, bijvoorbeeld, erg kalmerend en verlaagt de hartslag, waardoor de productiviteit groeit. Het is ook de populairste kleur bij mannen. Groen zorgt voor een serene, ontspannende sfeer die je stress doet dalen. Rood en oranje wakkeren enthousiasme enwerklust aan. Ben je student, schilder je studieruimte dan toch maar in een ander kleurtje, want rood schijnt examenstress te verhogen!

Paars is dan weer geschikt voor artistieke beroepen, want de kleur wakkert creativiteit aan. Geel is vrolijk, maar erg vermoeiend voor de ogen en dus niet aan te raden voor een thuiskantoor waar je het grootste gedeelte van de dag doorbrengt. Lichtbruin en grijs brengen rust, donkerbruine tinten zorgen voor een ongedwongen sfeer.

Kun je niet beslissen? Hou het dan bij groen! Dat is de populairste kleur voor thuiskantoren. Het is ook de meest uitgebalanceerde kleur in het kleurenspectrum en het aangenaamst voor de ogen. Groen schenkt rust, Bovendien ga je je er ook jonger door voelen.